Vår  resa till Wasserkuppe sker under vår och höst. För oss är förhållandena helt enastående. Speciellt för de som är intresserade av hangflyg på de förhållandevis milda och svaga vindar som råder under våren.  Wasserkuppe har  en lång historia av segelflyg och där huserar en av Euoropas mest  välrenommerade flygskolor för fullskalasegelflyg.  På wasserkuppe finns även ett stort modell och segelflygmuseum som definitivt är värt ett besök. Det finns flera alternativ till boende, framförallt nära själva Wasserkuppe men även på själva toppen på nästan 900 meters höjd. Flera prisvärda "Gasthaus" och sk "Frühstückpensioner" finns i direkt anslutning till Wasserkuppe.

 

För modellflygaren är det sydligaste hanget det bästa, men flera andra möjligheter finns runt om. Har du bil så finns det ännu mer alternativ  på 20-30 minuters avstånd.

 

Du får inte missa ett av Europas finaste museeum som ligger direkt på Wasserkuppe

 

DEUTCHES SEGELFLUGMUSEUM MIT MODELLFLUG,,  (Klicka på länken)

 

 Här hittar du en helt enastånde modelllflygsamling som du sällan skådat !

 

Deutche Berghotel Flieger

På Wasserkuppe finns det flera möjligheter till övernattning i sk "gasthaus" Ett av detta är det anrika Berghotel Deutcher Flieger och Peterschens Mondfahrt. Här bor du bra och naturligtvis mitt på "modellflygplatsen" Det är promenadavstånd till hangen och inte långt till närmsta cafe. Du kan även bo I Gersfeld och i de angränsande byarna till mycket attraktiva priser.

 

Hotel Peterschens Mondfahrt